четвер, 1 червня 2023 р.

Книжкова виставка, присвячена Міжнародному дню захисту дітей

Щорічно, 1 червня, світ відзначає Міжнародний день захисту дітей ‒ «International Day for Protection of Children», який був заснований у 1949 році за рішенням сесії Міжнародної демократичної федерації жінок та уперше відзначений у 1950 році в 51 країні світу.

В Україні День захисту дітей відзначається згідно з Указом Президента від 30 травня 1998 року, адже сім’я і діти є багатовіковими цінностями українського народу у становленні державності та національної культури.

Цей день нагадує суспільству про необхідність захисту прав та благополуччя кожної дитини, важливість створення умов, у яких діти зможуть вирости щасливими і в майбутньому стати відповідальними громадянами своєї країни.

Шкільна бібліотека  запрошує на книжкову виставку, присвячену Міжнародному дню захисту дітей, на якій представлені видання, що розкривають важливість сімейного середовища для дитини, ролі батьків у вихованні та навчанні, матеріали щодо психологічного розвитку дітей та формування особистості і самооцінки, а також акцентують увагу на основних принципах і стандартах захисту дітей.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ДЕНЬ КОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНИ

  Сьогодні, 28 червня, в Україні відзначається одне з найбільш значущих державних свят – День Конституції. Це закон в Україні, що має найвищ...