вівторок, 27 червня 2023 р.

ДЕНЬ КОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНИ

 

Сьогодні, 28 червня, в Україні відзначається одне з найбільш значущих державних свят – День Конституції. Це закон в Україні, що має найвищу юридичну силу, встановлює засади політичної, правової та економічної системи держави, дає змогу тобі почуватися у безпеці та втілювати у життя мрії.

Пропонуємо тобі дізнатися цікаві факти про Основний Закон нашої держави:

  • процес підготовки Конституції України тривав 6 років. Впродовж нього було запропоновано 15 проєктів цього документа;
  • засідання Верховної Ради щодо прийняття Основного Закону тривало добу;
  • міжнародне співтовариство назвало Конституцію України однією з найдемократичніших у світі;
  • у 2011 році у Києві презентували першу мініатюрну Конституцію України. Вона має розмір 21*32 мм і налічує 160 сторінок, на яких вручну написано 9,5 тисяч букв.

Пізнавальну інформацію про Конституцію України знайдеш на сайті Національної бібліотеки України для дітей у матеріалах проєкту «Кращі інтернет-ресурси від Української асоціації працівників бібліотек для дітей» у розділі «Держава та право».

У фонді бібліотеки на тебе чекають нові книги про Основний Закон нашої держави:

Марченко Ю. Проста Конституція / Ю. Марченко ; авт. іл. We Bad. — Київ : Основи, 2020. — 163 с. : іл. + 1 дод. — Дод.: Конституція України.

Читай В. Конституція для всіх: і великих, і малих / В. Читай ; іл. І. Шаганян. — Львів : Панорама, 2021. — 149 с. : іл.

Я і Конституція / Л. Денисенко [та ін.] ; намалювала Ж. Олійник. — Львів : Видавництво Старого Лева, 2019. — 85 с. : іл.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ДЕНЬ КОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНИ

  Сьогодні, 28 червня, в Україні відзначається одне з найбільш значущих державних свят – День Конституції. Це закон в Україні, що має найвищ...